HTML

Napi talpalávaló

Zene ... naponta pár szám, mindenféle stílustól vagy irányzattól mentesen, csak a jó érzésre hagyatkozva. Természetesen az én sajátos véleményem alapján, magyarán egy szubjektív zenei körkép egy roggyant elme bugyraiból.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2009.02.08. 23:34 polarobi

2009. 02. 08.

 Jó estét Mindenkinek!

Legyetek üdvözölve ezen a hűvösödő estén, mindenki bújjon be a meleg kis szobájába és hallgasson kedvére jobbnál-jobb muzsikákat, szeretnék ehhez némi irányvonalat mutatni. Nálam a ma este/délután egyrészt Star Wars, másrészt reggae jegyében telt, holott próbálkoztam némi keményebb vonallal, belehallgattam pár Dilinja track-be, meg előkerült némi Kai Tracid, de a lágyabb dallamok kötötték le a figyelmemet leginkább.

 

1. az első előadó legyen is ennek jegyében: Matisyahu. A figura nagyon kemény, jó kis zenéket ad ki a kezei (vagy inkább a fogai) közül a zsidó-reggae-nek becézett vonalról, néhol egészen rockosra sikeredő kis kalandozásokkal. Manapság már mindennek neve van, hát ennek is lett. Tény, hogy nem lehet összetéveszteni mondjuk egy Bob Marley-val .. mindegy is. Szóljon tőle egy koncert felvétel a Live At Stubb's-ról, címe Beat Box. Nagyon jó .. főleg mikor beindul a zenés rész .. megnézném élőben, na.

 

2. na a második muzsika az egy szívem csücske stílusból jön, ez pedig a magyar underground rap. Ez egy olyan dolog nálam, amit nem lehet kitörölni, ott voltam az elején, hallottam azokat a - mára már - régis-régi zenéket, amikről nagyon kevesen tudtak és hallgatom, figyelemmel kísérem a mai napig. Persze már nagyon sokat hígult a dolog, egy kicsit sem olyan már, mint régen, nem is tetszik már annyira, de ahogy Várakozó mondta a Miért éppen Alaszkában: "nehéz megválni a régi szokásoktól" (mellesleg az öreg egy szellem, és éppen a mondat közben feküdt le aludni). Szóval figyelgetem, hallgatgatom Őket, és egy-egy gyöngyszemet mindig el lehet csípni. Az egyik ilyen kedvenc brigádom a Minimal Project. Az első igaz Minimal P lemezről, a Kvízről szóljon az Intro. Aminek nem is értem miért ez lett a címe, mert intronál nekem sokkal több. A Tettamanti Témával áltak össze a lemezbemutatóra, és mondanom sem kell, hogy jó-jó-jó, nagyon jó (kurva jó, na, de tényleg). Ja, és Gabó is vokálozik végig, ami nagy plusszt ad az egésznek. Sajnos élőben nem láttam, de a dvd-t érdemes beszerezni, úgy is nagy élmény.

 

3. az utolsó pedig legyen egy nagyon régi motoros, nők bálványa, aranyhangú dilájláh, Tom Jones. Ejj, ez az ember már a pályán van az isten tudja hány éve (40 biztos) és még mindig jól csinálja. És mindig is jól csinálta, valahogy mindig jó helyre került (Cardigans-, Mousse T-kollaborációk (és most látom, hogy még Iggy-vel is működött együtt). Fantasztikus az öreg. Attól függetlenül mondom ezt, hogy a zenéi javát nem is hallottam, csak tényleg a leghíresebbeket. Az új albumról (24 Hours) pörögjön az I'm Alive. Így közel a 70-hez sem okoz csalódást.

 

Na ennyi volt mára, mindenkinek jó éjszakát, holnap ismét jelentkezem!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://muzsikamindenkinek.blog.hu/api/trackback/id/tr67931319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása