HTML

Napi talpalávaló

Zene ... naponta pár szám, mindenféle stílustól vagy irányzattól mentesen, csak a jó érzésre hagyatkozva. Természetesen az én sajátos véleményem alapján, magyarán egy szubjektív zenei körkép egy roggyant elme bugyraiból.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2009.02.13. 18:24 polarobi

2009. 02. 13.

 Indul a hétvége .. valami party track-ek kellenek, amik beindítak mindenkit egy jó kis esti pörgésre.

A ma esti partyzánkodás a rappos muzsikák sorából fog kikerülni, vegyítve majd némi rock-al. Régen nagy keletje volt ezeknek a zenéknek; koncert az bőven pogó-jelleg. 

1. ez egy kihagyhatatlan zene, ha party, akkor mindenképpen. Aki kicsit is szereti a rímekbe csavart ütemeket, annak szerintem alap. House Of Pain - Jump Around (de nem az a trágya verzió, amit a Petőfin nyomnak, az falkaparós) .. nem is hiszem, hogy ezt be kellene mutatni bárkinek is. Kicsit már uncsi, kicsit már régi, de annyira nosztalgikus ereje van, hogy elindul rá a bólogatás, lassan elkezd járni a kéz, aztán az ember elkezd ballagni. Előre egyet, hátra egyet, a szám felénél már az előre lépésnél olyan, mintha bólintana egy nagyot, aztán a 2. refrénnél már ellenálhatatlan a késztetés arra, hogy az ember elkezdjen ugrálni .. 

Az album címe: House Of Pain.

2. Onyx. Szintén egy ősrégi zenekar, '88-ban alakult, az 1. albumukat viszont csak '93-ban adták ki Bacdafucup címmel. Erről hallgassuk meg a Slam című felejthetetlent. Bár még csomó jó zene van rajta, de ez a legismerősebb .. talán a legjobb is ..

3. az utolsó is egy régen alakult zenekar, viszont nekik megvan az a nagy előnyük, hogy tudtak valamilyen szinten haladni a korral, nem úgy, mint az első kettő .. HOP feloszlott '96-ban .. Onyx ugyan elvileg aktív, tavaly is jelent meg egy albumuk, de szerintem már nem annyira számottevő. Fura, hogy mennyire sokat változott a világ .. volt egyszer egy valami jó és most már mennyire teljesen más a jó .. fura.

Na de jöjjön az a zenekar, akik 1 évvel Onyx-ék előtt alakultak és azon kívül, hogy rengeteg olyan zenét raktak le az asztalra, ami benne van az "1285 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz"-ban, még marihuana fogyasztásukról is híresek: Cypress Hill. Tőlük pedig a Can't Get The Best Of Me című keményen riffes pattogót hallgassuk meg, ami a Skull & Bones-ról van, azon belül is a Bones CD-ről, ami a rockos hangvételt fogja meg, nem is akárhogyan, bőven megállják a helyüket. Uhh, nagyon jó zenék vannak rajta. És tavaly nem zúztam el rájuk, már nagyon bánom.

Összegzésképpen jegyezzük meg róluk, hogy az első 5 albumuk összesen 7 platina és 1 aranyat ér. Az 1. 2x-es, a 2. 3x-os (!!), a 3., 5. pedig 1x-es platina, a 4-ik arany. Hihetetlen ..

 

Én ma bepótolom a tegnap elmaradt ünneplést, úgyhogy hozzám hasonlóan mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánok a ma estére!

 

RSPKT

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://muzsikamindenkinek.blog.hu/api/trackback/id/tr77941451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása