HTML

Napi talpalávaló

Zene ... naponta pár szám, mindenféle stílustól vagy irányzattól mentesen, csak a jó érzésre hagyatkozva. Természetesen az én sajátos véleményem alapján, magyarán egy szubjektív zenei körkép egy roggyant elme bugyraiból.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2009.02.17. 19:46 polarobi

2009. 02. 17.

Üdvözlet mindenkinek!

Nem voltam egy-néhány napig, otthon voltam hosszú hétvégén, másik kedvenc városomat hátra hagyva. Otthon pediglen még ennél is kevesebb időm jut arra, hogy leüljek a gép elé. Valami mindig történik. Vagy valami haver látogatás, vagy valamelyik családtaghoz megyek. Este pedig .. hát kocsmázás. Mondjuk ki őszintén, nem kell kertelni. Magyar ember iszik. Még akkor is, ha nem. Így aztán én is beleestem ebbe a körbe (mily meglepő). Na szóval, ezért/ezekért maradtak el a postok.

De most újult erővel csapjunk a lovak közé!

 

1. az első muzsika az egyik kedvenc előadóimtól jöjjön (igazából mindegyik kedvenc valamilyen szinten, amiket eddig felsoroltam .. ): Asian Dub Foundation. Londoni skacok, elég régóta benne vannak már a zene gyártásban, egészen pontosan '93 óta tolják az ipart. Kategóriákon átívelő zenéik vannak, írnak róluk mindent, hogy mit is nyomatnak, leginkább - ha nem is teljesen azonosan - az Anima Sound System-hez tudnám őket hasonlítani (ha jól emlékszem volt is (ill. van is) valami kollabjuk, de nem egyenlőre nem találtam semmit ezzel kapcsolatban). Annyit azért jegyezzünk meg, hogy valamiféle elektronikát nyomatnak a srácok. Ráadásul - amennyire én tudom -  hangszerekkel. Ez számomra hatalmas respekt. Ők egy nagyon pozitív zenekar (háború ellenesség, peace, love, unity). Na ezért viszont még nagyobb rspkt. Legutóbbi albumukról, ami a Punkara címet viseli, következzék a Speed Of Light. A dob, gyerekek, a dobra figyeljetek ..

2. lassúbb vizekre evezünk a következő nótában. Előadó Audrey, egy jó kis hangú nővel az élen. Az együttes egyébként svéd, 2002 óta vannak. A szám címe Mecklenburg. Albumuk címe: Visible Forms, amin ez a nyitó dal. Jó kis lassúságos .. az ének viszi nagyon a muzsikát, néhol egészen keserves irányba ..

3. no és akkor a végére egy olyan zenekartól pörgetek muzsikát, amit - remélem - senkinek nem kell bemutatni. Ők a The Prodigy. A '90-es évek egyik meghatározó elektronikus zenekara, aggattak rájuk mindenféle jelzőt, de valamiféle elektro-punkban megegyezhetünk, és akik új albummal jelentkeznek, március 2-án jelenik meg Invaders Must Die címmel. A mostani zene nem erről, hanem egy régi albumukról, az Experience-ről következik (ami, ha jól tudom, az első a sorban), de az új is bemutatásra kerül majd. Az a baj, hogy az egész album annyira pöpec, hogy nehéz róla válogatni, aki csak teheti hallgassa meg az egészet cakkumpakk. A szám legyen a Your Love, de csakis azért, mert nem tudok választani, és éppen most ez szól. Ejj, de elmennék egy Experience-turnéra. Ejj, ejj, ejj ..

 

Ennyi lettem volna mára, mindenkinek kellemes estét, függetlenül attól, hogy mit csinál ..

Pusszantás

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://muzsikamindenkinek.blog.hu/api/trackback/id/tr69949270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása